Русия има достатъчно сили и средства, за да разруши енергийната инфраструктура

...
Русия има достатъчно сили и средства, за да разруши енергийната инфраструктура
Коментари Харесай

Русия имала достатъчно средства, за да разруши енергийната инфраструктура на Украйна

Русия има задоволително сили и средства, за да унищожи енергийната инфраструктура на Украйна.

 

Това мнение изрази в изявление за ТАСС проруският началник на Запорожка област Евгений Балицки.

 

" Както вярно сподели нашият президент, ние към момента не сме почнали нищо. Нашите фашистки съперници са се подготвили за обстоятелството, че имаме сили и средства и тези средства са задоволителни, за да унищожат цялата енергийна инфраструктура на украинския режим. Казвам това като боен водач, който е бил подготвен да се бори против индустриални качества, като се има поради, че съм водач на стратегически аероплан, носещ ракети ", сподели той.

 

Припомняме, че на 22 март украинските управляващи нарекоха комбинираната офанзива от повече от 150 ракети и дронове най-голямата офанзива против украинския енергиен бранш напоследък. Освен сериозни инфраструктурни обекти, в това число водноелектрическата централа " Днепър ", бяха развалени жилищни здания. Загинаха цивилни - в Запорожие, Хмелницки и в Днепърската Водноелектрическа централа.

 

Русия назова " отмъщение "  масираната офанзива против Украйна. 

 

От 16 до 22 март " в отговор на обстрел на съветска територия ",  " опити за пробив и завладяване на обитаеми места ", руските военни нанесоха и " 49 удара на отмъщение по цели в Украйна ", цитира РИА Новости съветското министерство на защитата.

 

Киев нападна съветски рафинерии. 

 

Руските петролни рафинерии са законни цели за украинските сили. Това съобщи Олга Стефанишина, вицепремиер на Украйна.

Изказването ѝ идва, откакто във " Файненшъл таймс "  беше обявено, че Съединените щати - непосредствен съдружник на Киев, са поискали от страната да спре да нанася удари с дронове по съветски рафинерии.

Украйна фрапантно ускори офанзивите си срещу съветските енергийни уреди през този месец. Тя изстреля огромен брой дронове с огромен обхват, с цел да порази най-големите съветски рафинерии, което докара до краткотрайно прекъсване на производството в някои от тях.

Атаките фактически доведоха до повишаване на петрола. Цените му се покачиха с близо 4% от 12 март до момента, откакто Украйна порази огромна петролна рафинерия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР